Goldman Sachs: Bitcoin is de best presterende activa van 2023

Foto van auteur
Geschreven door Roy

Roy houdt je op de hoogte van al het financiële nieuws in de wereld. 

Volgens Goldman Sachs is Bitcoin de best presterende activa van 2023. Dit is opmerkelijk, aangezien de bank al lange tijd sceptisch was over de digitale valuta.

In een recente rapportage van Goldman Sachs wordt uitgelegd dat de groeiende acceptatie van Bitcoin door institutionele beleggers een belangrijke rol speelt in de positieve prestaties van de activa. Ook wordt erop gewezen dat de toenemende regulering in de sector een positief effect heeft op de stabiliteit van de waarde van Bitcoin.

Goldman Sachs YTD absolute and risk-adjusted returns. Source: Documenting Bitcoin

Institutionele beleggers zien steeds meer waarde in Bitcoin

De afgelopen jaren is er een toename te zien van institutionele beleggers die zich storten op Bitcoin. Dit komt onder andere door de groeiende acceptatie van de digitale valuta door grote bedrijven als Tesla en Square, die recent bekendmaakten dat ze Bitcoin op hun balans zullen aanhouden.

Ook steeds meer vermogensbeheerders bieden hun klanten de mogelijkheid om in Bitcoin te investeren. Dit maakt het voor institutionele beleggers gemakkelijker om in de activati te stappen. Hierdoor wordt de vraag naar Bitcoin groter, waardoor de waarde van de digitale valuta stijgt.

Bitcoin 30-day price chart. Source: Finbold

Regulering stelt beleggers gerust

Naast de groeiende acceptatie van Bitcoin door institutionele beleggers speelt ook de toenemende regulering in de sector een belangrijke rol in de positieve prestaties van de activa. Door regulering wordt de sector transparanter en stabieler, waardoor beleggers zich geruster voelen om in Bitcoin te investeren.

Recent hebben verschillende landen aangekondigd dat ze regulering in de sector van de digitale valuta op de agenda hebben staan. Dit geeft aan dat de sector steeds serieuzer wordt genomen en dat er verwacht wordt dat de regulering een positief effect zal hebben op de stabiliteit van de waarde van Bitcoin.

Conclusie

Het is opmerkelijk dat Goldman Sachs, een bank die lange tijd sceptisch was over Bitcoin, nu aangeeft dat de digitale valuta de best presterende activa van 2023 is. Dit geeft aan dat er steeds meer waardering is voor Bitcoin onder institutionele beleggers en dat de toenemende regulering in de sector een positief effect heeft op de stabiliteit van de waarde van Bitcoin.

Plaats een reactie